Weinviertel

 • Pfaffl Grüner Veltliner Zeisen

  0 out of 5

  Wijngids score: 8,5

  De stokken voor Zeisen – de meest representatieve Grüner uit Pfaffl’s portfolio – zijn meer dan 40 jaar oud. Dit en de zorgvuldige selectie van de druiven en de omgeving waarin ze groeien, resulteert is een knisperend frisse stijl. Geen wonder, want – oh ja – het fruit voor deze Grüner groeit op het grootste fossiele oesterrif ter wereld.

  Proefnotitie: Kruidig met karakteristieke witte peper in neus en mond. Krachtig, sappig, mineraal en kruidig zijn de sleutelwoorden in de smaak, vooral voortgestuwd door rijp fruit als Pink Lady, ananas en witte perzik. Met een scheutje extravagantie.

   11,75
 • -7%

  Pfaffl Zweigelt Sandstein

  0 out of 5

  Wijngids score: 9

  Samen met de Deense hoort de Oostenrijkse tweekleur tot de oudste vlagontwerpen ter wereld. Hij heeft drie gelijke banden in de kleuren rood, wit en rood. Volgens een legende is de vlag uitgevonden door Hertog Leopold V (1157-1194) tijdens de kruistochten. Na de Slag van Acre was Leopold’s lelieblanke gewaad volledig doorweekt met bloed, maar toen hij zijn riem verwijderde, was het textiel daaronder nog parelwit. Hij vond dit zo’n bijzonder gezicht dat hij het gebruikte voor de Oostenrijkse vlag. Als de nationale tweekleur echter zou zijn ontworpen op basis van de verdeling van rode en witte wijn, dan zou twee derde van de vlag niet rood maar wit zijn. De Zweigelt van Pfaffl bewijst echter dat Oostenrijkse rode wijn in opmars is met zijn verleidelijke aroma van rijp kersenfruit en gekonfijte besjes, extrovert kruidig. Ook in de smaak veel rood, puur fruit (zonder hout) en zachte tannine. Hoewel heel smaakvol, geenszins gespierd of zwaar.

   12,95