Rheinhessen

 • Gunderloch Riesling ‘Als wär’s ein Stück von mir’

  0 out of 5

  Wijngids score: 9-

  Met ‘Als wär’s ein Stück von mir’ drukt Johannes Hasslbachs een gedenkbeeldige resetknop in. Terug naar de tijd van beperkte middelen. Druiven van jonge wijnstokken van de toplocatie Nackenheimer Rothenberg ‘am Roten Hang’, een steile heuvel met rode leisteen en uitzicht op de Rijn, zijn gemengd met 35-jaar oude wijnstokken uit Hipping in Nierstein voor meer concentratie, spanning en aromatische expressie. Het fruit is niet alleen biodynamisch verbouwd maar ook gegist op de schillen (nogal ongebruikelijk voor Riesling), deels op amfora’s. Wat resulteert, is een slanke wijn, mineraal verfijnd die tegelijkertijd kruidig is in de neus en pikant in de mond. Fundamenteel droog al lijken die paar grammen restzoet de uitgesproken smaak en aroma nog effectiever te kanaliseren naar je zintuigen. Gunderloch was de eerste in Duitsland het volledige assortiment onder schroefdop af te vullen en houdt de ‘claim to fame’ van het scoren van een hattrick van 100-punts beoordelingen in Wine Spectator.

   17,75
 • -8%

  Wagner-Stempel Riesling vom Porphyr

  0 out of 5

  Wijngids score: 9

  Twintig jaar geleden kreeg ik geen vinoloog mee naar Rheinhessen, zo besmet was het met het Liebfraumilch-imago. Maar in 2002 begon een groep jonge, ambitieuze wijnmakers (de sterren van nu) het Nieuwe Rheinhessen. Zij hadden letterlijk hun buik vol van ‘zoveel mogelijk bulkwijn produceren’ en bliezen historische, maar tot dan ondergewaardeerde wijngaarden nieuw leven in. Vom Porphyr is een krachtige, spannende, rijke en minerale riesling. “Klassewijn” volgens Job.

  Proefnotitie: Rijp georiënteerd aromapallet van reine claude, Granny Smith, kardemon en citroenmelisse. Sappig qua smaakvulling, vet en mollig-rijp maar fundamenteel droog en appelfris onderbouwd met duidelijk waarneembare vulkanische toets.

   17,50