Loire

 • -9%

  Château de Thauvenay Sancerre

  0 out of 5

  Château de Thauvenay is de jongste aankoop van Langlois-Chateau in Sancerre. Het château ligt ten zuid-oosten van de stad Sancerre en is omringd door 18 hectare wijngaard. Met deze aankoop heeft Langlois-Chateau nu in totaal 33 ha wijngaard in de appelatie Sancerre. Het verschil tussen de twee bezit- tingen van Langlois-Chateau in Sancerre zit in de bodem: Château de Fontaine-Audon heeft een vuurstenen bodem en Château de Thauvenay heeft een kalkbodem. Dat vertaalt zich in de smaak van beide wijnen.

  Château de Thauvenay is gebaseerd op klei-kalksteen (calcaire / terres blanches) ter- roir. De bodem is er erg rijk en diep waardoor de wijnstokken goede condities hebben om te kunnen groeien. Deze combinatie zorgt voor de beroemde Sauvignon Blanc typiciteit: expressief met een dominantie van exotisch fruit. Château de Fontaine-Audon is geba- seerd op vuursteen (silex), wat een stuk zeld- zamer is. De grond trekt meer warmte aan van de zon en de stenen. Het is voor de wijnstok- ken lastiger om op deze bodem te groeien. Dit geeft de wijn veel complexiteit, minder fruit, maar veel mineraliteit en ziltigheid.

   19,95
 • -17%

  Domaine Gilbault Touraine Sauvignon

  0 out of 5

  Pascal Gibault is de derde generatie op het familiedomein. Hij wordt bijgestaan door zijn vrouw Daniëlle en door zijn broer Bernard. Het domein is gelegen in het dorp Noyers sur Cher. De wijngaarden met een oppervlakte van ca. 18 ha. liggen langs de oevers van de Cher, in het hart van de appellation Touraine. De bodem bestaat uit kleigrond met kalk voor de rode druiven en uit zandgronden voor de witte druiven. De wijngaarden hebben een zuidelijke/zuidwestelijke expositie. De oogst geschiedt volledig handmatig en de druiven worden streng geselecteerd.

  Op dronk: Nu – houdbaar tot 2022 / Serveertemperatuur:  10o C.

  aanbevolen als aperitief, bij visschotels, schaal- en schelpdieren, bij warme geitenkaas.

   

   9,45
 • Domaine Sébastien Brunet, Vouvray, ‘Renaissance’

  0 out of 5

  Wijngids score: 9-

  Stille wateren hebben diepe gronden. Sébastien Brunet, geboren en getogen in Vouvray, is een man van weinig woorden. Dat hoeft ook niet want hij kent het gebied, de mensen en de wijngaarden als geen ander. Na het vroegtijdig overlijden van zijn vader in 2006 wordt de jonge Sébastien voor de leeuwen gegooid. Maar achter mensen die zich weinig uitlaten, zit vaak meer dan je naar de uiterlijke schijn zou vermoeden. Hij begint met het domein zijn eigen naam te geven. Dan wordt conventioneel biologisch, machinaal handmatig. De persing ambachtelijk, de gisting spontaan. Wat niet verandert, zijn de wijngaarden die de Brenne volgen vanaf Reugny door Chançay waar de prachtige kelder uit tufsteen is gemaakt. Fantastisch te zien dat zo’n introverte man zulke extroverte wijnen kan maken. Zoals deze Vouvray Blanc met zijn complexe neus van gele pruim, citrus, honing en oranjebloesem, sappige zuren, goed gedoseerd hout en perzik, gekonfijte citroen en hooi.

   18,95