Barossa Valley

 • -14%

  Langmeil Valleyfloor Shiraz

  0 out of 5

  Wijngids score: 8,5

  In de jaren tachtig en negentig maakte Australische wijn een enorme opmars in Europa met zijn ontwapenende fruitintensiteit, zachte tannine, moderne verpakkingen en aansprekende merken. Zij sloot naadloos aan bij de baby boomers generatie die was uitgekeken op de traditionele Franse stijl. Maar in het begin van deze eeuw werd de kracht van Australië zijn zwakte. In plaats van mee te ontwikkelen, werd het recept van ‘sunshine in your glass’ toegepast op alles. Australische wijn werd eenheidsworst en verloor zijn populariteit bij wijnliefhebbers. Inmiddels zijn de Wallabys wakker geworden. Gelukkig maar want Australië heeft het talent, de wijngaarden en de knowhow voor een complete comeback, met wijnen die niet alleen fruit en souplesse geven maar ook een gevoel van waar ze vandaan komen. Zoals deze Valleyfloor Shiraz met zijn heerlijke geur van zwarte pruim en bosbes, specerijen en eucalyptus. Vet in de mond, met impressies van zwarte bes en braam, vanille en witte peper.

   14,50
 • Yalumba Patchwork Shiraz

  0 out of 5

  Yalumba Patchwork Shiraz van Yalumba Winery in Australië is een traditionele Barossa stijl Shiraz, dat wil zeggen krachtig, vol en intens. De donkerrode wijn heeft aroma’s van weelderige en sappige donkere kersen, drop, kruiden en wilde bloemen. In de smaak heeft de Patchwork Shiraz fluweelachtige textuur, moerbeien en pruimen met wat frisheid die het fruit omhoog halen. In de stevige afdronk vinden we ook verfijning.

  Serveertemperatuur: 18 C

  Menusuggestie: lamskoteletten met groene kruidensaus en gewokte groenten.

   16,50
 • Yalumba The Signature Cabernet-Shiraz

  0 out of 5

  The Signature-Shiraz is speciaal opgedragen voor het Australische wijnbedrijf Yalumba. De 24 maanden houtgerijpte wijn is dieprood met aroma’s van rijpe, zoete pruimen, bramen en terroir. In de smaak iets van chocolade en mokka, peper en tabak, een stevige fruitsmaak en krachtige tannines.

  Serveertemperatuur: 17-18 C

  Menusuggestie: o.a. gebraden beef wellington

   48,95