Zweigelt

 • -7%

  Pfaffl Zweigelt Sandstein

  0 out of 5

  Wijngids score: 9

  Samen met de Deense hoort de Oostenrijkse tweekleur tot de oudste vlagontwerpen ter wereld. Hij heeft drie gelijke banden in de kleuren rood, wit en rood. Volgens een legende is de vlag uitgevonden door Hertog Leopold V (1157-1194) tijdens de kruistochten. Na de Slag van Acre was Leopold’s lelieblanke gewaad volledig doorweekt met bloed, maar toen hij zijn riem verwijderde, was het textiel daaronder nog parelwit. Hij vond dit zo’n bijzonder gezicht dat hij het gebruikte voor de Oostenrijkse vlag. Als de nationale tweekleur echter zou zijn ontworpen op basis van de verdeling van rode en witte wijn, dan zou twee derde van de vlag niet rood maar wit zijn. De Zweigelt van Pfaffl bewijst echter dat Oostenrijkse rode wijn in opmars is met zijn verleidelijke aroma van rijp kersenfruit en gekonfijte besjes, extrovert kruidig. Ook in de smaak veel rood, puur fruit (zonder hout) en zachte tannine. Hoewel heel smaakvol, geenszins gespierd of zwaar.

   12,95
 • Steininger Zweigelt Novemberlese

  0 out of 5

  De Zweigelt druiven van deze rijke donkerrode wijn worden pas in november geplukt, vandaar de naam van de wijn: Zweigelt Novemberlese. De wijn is getooid met een prachtig Bouquet van zure kersen, nougat en chocolade. Gelegen in het gebied Kamptal te Oostenrijk. Langenlois, waar Weingut Steininger gevestigd is, is dankzij zijn uitgestrekte wijngaarden de grootste wijnstad van Oostenrijk. Steininger is een echt familiebedrijf.

   14,95
 • -6%

  Weingut Leth Zweigelt Klassik

  0 out of 5

  Wijngids score: 8,5

  Wagram als wijngebied werd gecreëerd door aanhoudende glaciale winden die fijne deeltjes klei, zand en kalk-löss –afzette op de prehistorische bodems van de Donau. Deze lösslagen zijn tot 20 meter diep, mineraalrijk en waterhoudend waardoor irrigatie en meststoffen niet nodig zijn. In combinatie met het Pannonische klimaat en de dagelijkse temperatuurvariatie tussen dag en nacht, geeft het een uniek terroir. Weingut Leth heeft zich sinds 1965 ontwikkeld tot een toonaangevend producent met inmiddels zo’n 50 hectare wijngaard waarvan de helft is beplant met Grüner Veltliner. Doordat ze duurzaam werken wordt er al 25 jaar geen bestrijdingsmiddelen gebruikt. Ze selecteren zowel in wijngaard als bij aankomst in de kelder op gezondheid, rijpheid en kwaliteit. Sinds 2015 lid van de Traditionsweingüter Österreich. Pruim, bosbes, kummel en kruidnagel bepalen het geurscenario, in de mond gevolgd door een eveneens kruidige smaak en volop zwarte bes, blauwe pruim en vijg. Sappig.

   7,50