Nebbiolo

 • Bric Amel Nebbiolo Langhe Rosso

  0 out of 5

  Marchesi di Barolo ligt in het Noorden van Italië, nee, niet bij het bekende Gardameer, maar wèl een mooie bestemming: Barolo. Het gebied staat bekend om de Nebbiolo druif die je waarschijnlijk wel kent van de Barolo en Barbaresco.

  Met het woord ‘Bricco’ (‘Bric’ in het dialect van de Langhe) wordt verwezen naar de top van de heuvels. ‘Amel’ is Piemontees dialect voor honing wat verwijst naar de talloze bloemen die er in de Langhe groeien. Het gebied Langhe heeft een uitzonderlijke variatie aan bodemsoorten en microklimaten waarvan de kalkrijke bodem, rijk aan kwartszand en fijn slib, voor mooie structuren en een perfecte uitdrukking van het boeket zorgen. De wijnstokken zijn opwaarts geplaatst volgens het Guyot systeem (het leiden van takken) op hellingen die af en toe zeer steil zijn. Drui- ven vinden in deze grond de ideale omstandigheden om zich op hun best te ontwikkelen.

   14,95
 • -21%

  Luigi Einaudi Nebbiolo

  0 out of 5

  Elegante granaatrode wijn met delicate aroma’s van rood fruit, specerijen, een volle, krachtige smaak, vrij soepele tannines en een lange afdronk. Te serveren bij mooie vleesgerechten, zoals kalfsvlees, ossenhaas en licht wild. Ook lekker bij wat rijkere gerechten met paddenstoelen of truffel.

   18,95
 • Parusso Barbera d’Alba ‘Ornati’

  0 out of 5

  Wijngids score: 9,5 (wijn van het jaar 2020!)

  Wie had gedacht een Barbera aan te treffen in de kopgroep van deze gids? Het is immers ook in Piëmonte niet de meest aansprekende druif. ‘Ornati’ (lieu dit) is dan ook niet zomaar een Barbera. Het is een volbloed gemaakt van eigen wijngaarden gelegen aan de weg van Castiglione Falletto naar Monforte d’Alba, op 300 tot 400 meter hoogte. Het is onderdeel van de diverse mix van kleine wijngaarden die Marco Parusso en zijn vrouw Tiziana gedurende vier generaties verworven hebben. Zo is een lappendeken ontstaan van unieke biotopen waar afhankelijk van de wijngaard nebbiolo, barbera dan wel dolcetto zich thuisvoelen. Deze Barbera heeft een aromatische geurstart met veel reliëf waarin pure chocola, zwarte kers en jasmijnthee om de beurt de boventoon voeren. Fascinerend zalige smaak met wederom impressies van zwarte thee, vijgenpasta, gewelde kers en rode pruim. Zijdezachte tannine, sappige fraîcheur en finesserijke fruitmaterie. Lange afdronk.

   18,95