Domaine Bousquet wijnbouw in Argentinië

Domaine Bousquet wijnbouw in Argentinië

Bousquet; De Klassieke wijnfamilie

De Franse familie Bousquet komt uit de stad Carcassonne, in Zuid-Frankrijk en heeft 4 generaties aan geschiedenis in de wijnbouwtraditie.  Vanwege de soms vermoeiende regelgeving in wijnland Frankrijk besluiten ze naar Argentinië af te reizen. Hun passie is om biologische wijnen te produceren van superieure kwaliteit en is een nieuw hoofdstuk in de traditie van hun wijnproces. Biologische wijnbouw heeft voor de familie geen commerciële insteek, maar komt voort uit het respect voor de natuur.

Tupungato, Mendoza, Argentinië

In 1990 arriveerde de familie Bousquet in Mendoza om de wijngaarden en wijnhuizen te onderzoeken. Ze ontdekten dat de Tupungato regio in de Mendoza unieke eigenschappen had, waaronder de bodem, de hoogte van de wijngaarden en het terroir. Vanwege deze eigenschappen en kwaliteiten wisten ze dat ze de ideale locatie hadden gevonden voor een winery. In 1997 werd een stuk grond gekocht met wijngaarden die duurzaam onderhouden werden en verhuisden ze van Frankrijk naar de voet van de Andes. Het 110 hectare stuk grond is gelegen in de Gualtallary vallei in Tupungato, Mendoza op 1200 meter hoogte, waardoor het een van de hoogste wijngaarden in Mendoza en de wereld is. Met koele nachten en bijna constante wind ligt de wijngaard in een regio met idyllische omstandigheden om rijpe druiven en bijzondere wijnen te produceren. Een ander uniek kenmerk van de regio is de lage hoeveelheid regenval (ongeveer 20 cm per jaar). Hiermee kunnen ze de watering van de druiven controleren via een druppelbesproeiingssysteem. hetzelfde water dat zij op hun wijnstokken gebruiken, wordt gebotteld en lokaal verkocht en is een van de populairste water in de fles van Argentinië. De kwaliteit van het water en hun vermogen om de waterregeling te beheersen helpen bij het produceren van druiven met een lagere pH, die op zijn beurt prachtige evenwichtige wijnen produceert met een geweldige kleur.

Klassieke en Moderne wijnbouw

Het doel van de familie Bousquet is de kennis opgedaan in Frankrijk aan te passen aan de moderne stijl van wijnmaken in Argentinië. Een ultieme poging om de klassieke wijnwereld te vertalen in de moderne wijnen. Het resultaat van deze combinatie biedt buitengewone wijnen die een ongelooflijke kleur, een heerlijk fruitig karakter, een goede structuur met rijpe tannines en perfecte zuurbalans hebben.

Share this post

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.