Viu Manent Chardonnay Gran Reserva is voor de laagste prijs te koop bij Actiewijnen
Viu Manent Chardonnay Gran Reserva
 12,50

Viu Manent Chardonnay Gran Reserva

  • Product omschrijving
  • Aanvullende info
  • Reviews (0)

Omschrijving wijn

Viu Manent Chardonnay Gran Reserva

De Viu Manent Chardonnay Gran Reserva is de hoogste kwaliteit Chardonnay-wijn. De wijn is gastronomische breed inzetbaar, vanwege veel volume in combinatie met frisse aroma’s van groene appel, citrus. In de smaak is de wijn romig met tonen van witte bloemen, karamel en vanille, maar ook veel mineraliteit. De romige en volle smaak heeft de wijn te danken aan 7 maanden houtrijping op gebruikte vaten van 50% van de wijn. Een smaakvolle wijn met een heel klein beetje ziltigheid, wat deze wijn de ideale partner maakt van rijke visgerechten. Ook zeer geschikt bij kip, kalf en gevogelte.

Colchagua Valley

De wijnboerderij van het familiebedrijf Viu Manent is in 1966 opgericht met de aankoop van wijngaarden in de Colchagua vallei. Doelstelling: binnen afzienbare termijn moesten alle wijnen van eigen ‘estate grown’ fruit gemaakt worden.Vandaag de dag exploiteert Viu Manent drie domeinen in Colchagua met in totaal 200 hectare in productie. In 2005 komen daar nog eens 150 ha bij. Toch is het niet in de eerste plaats om volume te doen. Viu Manent is namelijk sterk begaan met de ecologische aspecten van de wijnbouw en met de invloed van terroircondities op de wijn.

Viu Manent

Viu Manent vinifieert zijn wijnen op maat. Het presenteert twee duidelijk onderscheiden productlijnen: de variëtalwijnen met kortstondige houtrijping en de Gran Reserva wijnen, speciale selecties met langdurige lagering op Frans of Amerikaans eiken. Dit zijn de topwijnen van het domein en uiteraard in het assortiment van Actiewijnen.com

Aanvullende info

Soort

Land

Streek

Druivensoort

Smaak

,

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “Viu Manent Chardonnay Gran Reserva” te beoordelen