Southbank Sauvignon blanc
 9,95

Southbank Sauvignon blanc

  • Product omschrijving
  • Aanvullende info
  • Reviews (0)

Omschrijving wijn

Southbank Sauvignon blanc

South Bank is een zachte, aromatische variant van de bekende Marlborough Sauvignon Blanc. De wijn is bleekgeel met groene zweem. In de neus stuivend en expressief met citrusfruit, kruisbessen, buxus en gemaaid gras. In de mond een zeer zachte aanzet, sappig met voldoende frisheid en een fijne afdronk. Dit is wederom een typisch voorbeeld van een modern gemaakte  witte wijn. De druiven worden optimaal rijp geplukt en de schillen worden minimaal 12 uur geweekt. Daarna vinificatie en de wijn rijpt in RVS cuvees om optimale frisheid te behouden.

Marlborough, Nieuw-Zeeland

Southbank komt uit het bekendste gebied in Nieuw-Zeeland genaamd Marlborough. Dit wijngebied is met name bekend geworden door de zeer toegankelijke en stuivende stijl Sauvignon blanc. Inmiddels worden er in dit gebied ook prachtige wijnen gemaakt van Pinot Gris en Chardonnay. Marlborough ligt in het noorden van het zuiderlijke eiland. Omringd door de oceanen en op de glooiende heuvels welke doorlopen in het gebergte van Nieuw-Zeeland.

Yealands

Yealands is de wijnmaker van de Southbank Sauvignon Blanc en is een bekende producent van New Zeelandse wijn. Yealands maakt wijnen in Marlborough in het noordoosten van het Zuider gelegen eiland. De wijngaard voor Southbank, waar deze wijn naar vernoemd is ligt landinwaarts waar de Waihopai rivier in de Wairau rivier uitkomt. Zo ver landinwaarts is het droog en koel met grote verschillen tussen de dag- en nachttemperatuur. Dit zorgt voor expressieve en frisse wijnen. Er wordt gecertificeerd duurzaam gewerkt door wijnmaker Miles Dineen. Zo grazen er schapen in de wijngaard, zodat er minder ingegrepen hoeft te worden in de natuur en door natuurlijke zelfregulatie de grond vanzelf weer nieuwe voeding krijgt. Er wordt hier geen gebruik gemaakt van pesticiden en insecticiden maar de gezonde wijngaarden worden duurzaam onderhouden.

Aanvullende info

Druivensoort

Land

Onderscheiding

Smaak

,

Soort

Streek

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “Southbank Sauvignon blanc” te beoordelen