Montes Chardonnay Reserva
 7,95

Montes Chardonnay Reserva

  • Product omschrijving
  • Aanvullende info
  • Reviews (0)

Omschrijving wijn

Montes Chardonnay Reserva 

Deze Chardonnay is gemaakt in Curico Valley wat aan de voet van het Andesgebergte ligt. De wijn heeft zijn gistingsproces bijna volledig ondergaan in houten vaten, waardoor er een zeer verfijnde Chardonnay ontstaat. Deze intense Chardonnay heeft een fruitige smaak met smaken als banaan, ananas en passievrucht. De wijn smaakt ook erg vol omdat het 6 maanden op hout heeft gerijpt. Deze wijn smaakt voortreffelijk naast gevogelte en witte vis.

Montes 

Het wijnhuis Montes gelegen in Chili werd opgericht in 1988 door vier partners. Zij hadden allen jarenlange ervaring met het maken van wijn, en hun ambitie was dan ook om de beste van Chili te worden. Dit is zeker gelukt want Montes wordt wereldwijd gezien als één van de meest toonaangevende wijnhuizen uit Chili. In totaal heeft Vina Montes 5 wijngaarden. Drie daarvan liggen in de Curico Valley en de andere twee in de Colchagua Valley. Deze wijngaarden hebben verschillende klimatologische omstandigheden en een variëteit in grondsamenstelling hetgeen Montes in staat stelt een groot scala onderscheidende wijnen in de markt te zetten.

Curico Valley, Chili

Curicio Valley is een wijngebied in het centrum van Chili aan de voet van het Andesgebergte en 185 kilometer ten zuiden van de hoofdstad Santiago. Dit wijngebied kan je onderverdelen in 2 regio’s: Teno en Lontue. De vallei staat vooral bekend om de goede prijs-kwaliteit verhouding en de goede rode wijnen die er gemaakt worden.

 

 

 

 

 

Aanvullende info

Druivensoort

Land

Smaak

,

Soort

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “Montes Chardonnay Reserva” te beoordelen