Amalaya Blanco de Corte Torrontes-Riesling
 8,95

Amalaya Blanco de Corte Torrontes-Riesling

  • Product omschrijving
  • Aanvullende info
  • Reviews (0)

Omschrijving wijn

Amalaya Blanco

Amalaya Blanco was het eerste wijnproject van Donald Hess in Argentinie. In het hart van de Cafayate Woestijn vond hij een stuk onontgonnen land dat veelbelovend leek voor de wijnbouw. Maar ook een enorme uitdaging …. Nog nooit had iemand hier de bodem bewerkt, zelfs de Inca’s niet. Amalaya verwijst naar een inheemse uitdrukking van ‘verlangen/hopen op een wonder’, iets wat voor Donald Hess goed uitkwam. De wijngaarden liggen in op 1700 meter hoogte, hetgeen de druiven ‘s nachts koelte geeft. De bodem is rots/zanderig en met een gemiddelde regenval van 150mm per jaar moeten de druivenstokken knokken … en daar krijg je mooie wijnen van. De holistische cirkel op het etiket staat voor de vruchtbaarheid van de “pachama” oftewel Moeder Aarde.

De Wijn

Amalaya Blanco is een bijzondere combinatie tussen de inheemse druif Torrontes en de zeer geliefde druif Riesling. Hetgeen een zeer aromatische wijn op levert met een geur van bloemen en rijp fruit. De smaak begint fris gevolgd door tropische fruitigheid en een zachte smaak. De Riesling zorgt voor fijne zuren en een prachtige balans. Heerlijke uitbundige zomerwijn!

The Hess Family

Hess Family Estates is een zeer succesvolle onderneming met wijnbedrijven en eigen wijngaarden in de Verenigde Staten, Argentinië en Zuid Afrika. Sinds 1844 bestaat het bedrijf van Donald Hess. Inmiddels heeft de 5de generatie het voor het zeggen en is de passie en visie nog net als vroeger. Donald Hess was een gedreven man en uitsluitend op zoek naar kwaliteit, waarbij hij vele uitdagingen aan durfde te gaan. Bijzondere hellingen, liggingen en als echte pioneer soms in gebieden, waar nog geen fatsoenlijke wijnrank aangeplant stond. Met een duurzame visie en door de kracht uit de natuur te halen volgen de beste wijnen…. en dat is inmiddels wel gebleken!

 

Aanvullende info

Land

Soort

Druivensoort

Smaak

,

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “Amalaya Blanco de Corte Torrontes-Riesling” te beoordelen