4 Broers met ieder zijn smaak

Wit: Fris, Citrus en Tropisch Fruit

Rood: Vol, Kruidig, Zacht

Kees is de oudste van de vier en weet precies wat hij lekker vindt. Niet te moeilijk maar gewoon lekkere wijn. Qua wit gaat zijn voorkeur uit naar frisse stuivende wijnen, zoals Sauvignon Blanc, uit Zuid-Frankrijk, Nieuw Zeeland en Zuid-Afrika. Als Kees met vrienden is, kan hij ook erg genieten van een vettige, volle chardonnay. Rood drinkt hij wat minder, maar de volle, kruidige en zachte wijnen, zoals Rioja en Cabernet Sauvignon zijn de favoriet.

Wit: Fris, Tropisch Fruit en Vol

Rood: Fruitig, Zacht en Sappig

Maarten is de filosoof onder de broers en staat open voor uitdagingen en ontdekkingen. Deze avonturier kan je erg blij maken met Gruner veltliner, Chenin Blanc met een toefje houtrijping, maar weet ook klassiekers als Sancerre, Riesling en niet te vette Chardonnay’s te waarderen. Qua rode wijnen gaat de voorkeur van Maarten uit naar verteerbare rode wijnen, zoals Pinot Noir, Grenache, Zweigelt, een goede Merlot of rijpe wijnen uit de Beaujolais en Valpolicella.

Wit: Tropisch Fruit, Rijk, Vettig, Bloemig

Rood: Rijp, Fruitig en Kruidig

Job is de derde in rij, deze echte wijngoeroe is al tien jaar actief in de wondere wereld van wijn. Hij is begonnen in de horeca en doorgegroeid tot sommelier. Sinds vijf jaar heeft hij zijn eigen wijnhandel in Gouda. Job houdt van wijnen met een diepgaande smaak; de wijn moet boeien met een goede balans en een vol fruitige basis! Verdejo, Pinot Grigio, Viognier en Bourgogne stijl Chardonnay zijn de favoriete witte wijnen. De rode wijnen moeten op drink zijn, soms is dat al na een paar jaar, maar de meeste rode wijnen beginnen Job te amuseren vanaf vier jaar oud. De tannines en bitterheid verdwijnen naar de achtergrond en de rijpe tonen van de wijn komen dan naar boven: heerlijk!

Wit: Fris, Citrus Fruit en Bloemig

Rood: Vol, Houtgerijpt en Krachtig

Thijs is de jongste van het stel. Het biertje maakt steeds vaker plaats voor een goed glas wijn. Frisse witte wijnen, daar weet deze student wel raad mee. Pinot blanc, Verdejo, Sauvignon blanc en Pinot Grigio, niet te uitgesproken, te zoet of te fruitig. Rood is nog een ware ontdekkingstocht maar Rioja en stevige houtgerijpte wijnen, bij een groot stuk vlees, zijn wel aan hem besteed.